Soya isoflavoner og ægløsning

I mit forrige indlæg lovede jeg at fortælle om alle de kosttilskud jeg tager.  Det blev hurtigt for uoverskueligt, så istedet får du mit lille trick til, hvordan jeg får ægløsning semi-regelmæssigt, selvom jeg har PCOS!!

Men først en disclaimer, jeg skal endnu en gang gøre opmærksom på at jeg tager kosttilskud, der ikke er udskrevet til mig af en læge. Jeg tager dem derfor på eget ansvar og ligeså vil tilfældet være, hvis du  starter med et kosttilskud ud fra, det jeg skriver om. Lav din egen research inden du begynder at indtage noget som helst, der kan påvirke dine hormoner.

Jeg har aldrig haft en regelmæssig cyklus, før jeg begyndte at tage soya isoflavoner.  Jeg kører pt. på fjerde måned i træk med ægløsning. Helt sindssygt, når man tænker på min fortid med 1 menstruation om året.

Herunder er min ægløsningsteste i dagene op til og omkring min ægløsning i min nuværende cyklus.

img_2966

(Det er desværre ikke alle PCOS-kvinder, der kan bruge ÆL-teste. Jeg har heldigvis ikke problemer, på det område. Herunder et eks. på at jeg tester helt blankt i starten og slutningen af min cyklus)

img_2485

Jeg vil ikke gå så meget ind i detaljerne omkring hvad soya isoflavoner gør. Det kan andre sider, meget bedre forklare og i stedet for at copy paste, får I linksene her:

Soy isoflavones: Natural alternative to clomid ( clomid er det, der svarer til pergotime i Danmark)

Soy and PCOS: safe or harmful?

Hvis du ikke læser nogen af de andre links, så læs som minimum: Soy isoflavones for dummies. Her fortælles om hvordan man skal tages dem og hvor meget. Billedet nedenunder opsummere kort, hvilke dage man skal køre, ud fra hvor mange æg og hvor stærk ægløsning man ønsker.

img_2793

Selv har jeg taget soya isoflavoner i cyklusdagene 5-9 med stor succes, da de har givet mig ægløsning 3 gange, indtil videre.

Det hele kan virke indviklet, men skriv en kommentar eller mail, hvis jeg kan hjælpe med spørgsmål.

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016

5 tanker om "Soya isoflavoner og ægløsning"

 1. Hej, jeg faldt lige over dit indlæg og synes det lyder enormt interessant med sofa isoflavoner. Jeg har ikke PCOS, men udelukkende manglende ægløsning. Vi fik vores første barn ved insemination, hvor jeg blev stimuleret med clomid, så et naturligt alternativ er virkelig et forsøg værd. Oplever du nogle bivirkninger? Og hvilket mærke anvender du?

  1. Hej Frederikke

   Jeg har før fået pergotime, hvor jeg havde mange humørsvingninger. Det har jeg ikke oplevet med soya iso. Det eneste jeg lægger mærke til at trykken, i den side hvor ægløsningen finder sted.

   Ang. mærke, har jeg købt mine piller over iherb.com, et mærke der hedder 21st century med urten black cohosh i. Der er 80 mg soya iso i hver pille, så jeg tager 2-3 piller i 5 dage.

   Håber det var info nok, ellers skriver du bare igen. 😊

   1. Tak for dit svar 😊 Er der noget man bør være opmærksom på, når man vælger sit produkt? Jeg kan se, at man også kan købe soya isoflavoner i danske helsekostbutikker, men er der forskel? Jeg kan ikke umiddelbart læse mig til det på nettet 😊

    1. Hej Frederikke 🙂

     Jeg kan ikke umiddelbart læse mig frem til at nogen mærker er bedre end andre.

     Det eneste du skal være påpasselig med, er at holde øje med det faktiske indhold af soya isoflavoner.

     Eksempel 1:
     http://www.natur-drogeriet.dk/frame.cfm/cms/produktblad=yes/npv=271/npbv=271/sprog=1/grp=101/menu=101

     På bøtten står der 500 mg, men selve indholdet af soya iso er væsentligt lavere. Der er faktisk kun 9 mg i hver pille. Så hvis du vil op og have den daglige max. dosis på 200 mg ( 198 mg i dette tilfælde), skal du have 22!! piller om dagen. Hvis det er noget du kan leve med, er det jo fint nok, men det er bare så du er klar over det.

     Eksempel 2:
     https://mecindo.dk/natures-aid-isoflavon-soja-50-mg-90tabletter-da?gclid=CJzdrPeow88CFYTNcgodAOAFIw

     Disse piller er lidt mere gennemskuelige, da der rent faktisk er 50 mg soya iso per. pille og dermed langt færre piller at skulle indtage.

     Held og lykke med det hele 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.