Life is not a movie

Dette indlæg har været lang tid undervejs, for jeg vidste ikke helt hvordan jeg skulle få sat ord på de tanker jeg har haft.

Jeg sidder nogle gange og læser min mors gamle Ude og Hjemme blade, og den er næsten sikker hver gang: en artikel om, hvordan det mirakuløst lykkedes en kvinde at blive gravid trods alle odds. Hun og manden har prøvet i 10 år og da de endelig opgav håbet endte hun med at blive gravid. Eller en kvinde, der var ude for en ulykke, hvor hun lå indlagt med brækkede lemmer, men alligevel formåede at blive gravid med sin kæreste en måned efter. .

I og for sig er det jo nogle fantastiske historier. Om de er sande eller ej, skal vi nok lade være i det uvisse. Jeg ville ikke ønske ufrivillig barnløshed for min værste fjende, så det er ikke det, at disse kvinder bliver gravide.

Men her er mit synspunkt…

For de fleste personers vedkommende, er disse historier det eneste de ved om ufrivillig barnløshed. De får en idé om at det ender lykkeligt hver gang, så derfor er der ikke grund til bekymring. Derfor bagatelliserer folk ofte, den bumpede behandlingsvej, det ufrivilligt barnløse par, er ude og køre på. I stedet for at lytte til de bekymringer og følelser, der følger med for disse par, i stedet for at spørge ind til de ting de går igennem, bliver de spist af med floskler som “det skal nok gå”, “I skal bare lade være med at tænke på det”, “det bliver snart jeres tur” . For faktum er, du ved ikke om det rent faktisk kommer til at ske. Der er ingen garanti, for at man bliver gravid. Du kan ikke købe en tillægsforsikring, når du kommer i fertilitetsbehandling, der sikrer dig mod negative resultater.

De fleste folk vil nok finde håb i disse artikler. De gav i hvert fald mig håb engang, men det ebbede lige så stille ud, for jeg bliver ikke selv gravid, selv om alt ser fint ud og alt går som det skal, når vi er i behandling. Det er jo ikke sådan, det foregår i historierne, så det er med til at give mig en følelse af at jeg er den eneste i denne situation. Jeg føler mig som den største fiasko.

Jennifer Lopez blev gravid i hendes første forsøg med inseminering, i den der film, hvor hun ikke havde fundet drømmemanden, men gerne ville have børn. Og endte det ikke med at hun fik tvillinger? Det er forresten også en uskreven regel i disse film, kvinder/par, der er i fertilitetsbehandling ender altid med tvillinger. Husk det nu! Der er altid graviditetsgaranti i film og serier. Så lad være med at se dem, de ender bare lykkeligt. Fuck det!

funny-what-doesnt-kill-you-quote

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.