Frugtdessert med Lav GI smuldredej

 

Til 4 – 6 pers.

Smuldredej:

50 gram mandler
50 g rugflager
3 spsk sukrin
125 g smør
90 gram kamutmel

Kanel
Creme fraiche/ flødeskum

Mandler og rugflager vejes af og blendes fint sammen i en blender

image

Kamutmel og sukrin blandes i. Og til sidst vendes smørret i med fingrene.

Ovnen tændes på 180 grader, varmluft.

500 – 700 gram frugt efter egen smag skylles, skæres ud og ligges i et smurt fad. Drys med lidt kanel. Hvis GI’en skal holdes nede bruges selvfølgelig frugter med lavt GI. En god oversigt kan findes her.

image

image

Til sidst fordeles smuldredejen på toppen og kommes i ovnen på nederste rille, 25 min eller til dejen har brunet.

image

image

Serves med lidt creme fraiche eller flødeskum.

En portion vil gøre det ud for dagens ration af frugter.

Det er en god dessert til fest og hyggelige sammenkomster, hvis man mangler noget sødt, men den skal ikke laves for ofte, hvis man spiser efter GI principperne.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2012

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.