Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/tetristanker.dk/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/tetristanker.dk/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/tetristanker.dk/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/tetristanker.dk/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Regelmæssig cyklus

Fertilitets te:

Moontime tea fra Amazon:

  • pebermynte, der er med til at sænke mængden af testosteron i blodet ( PCO -relateret) og kan øge ens sexlyst.
  • Hindbær, der styrker livmoderen og regulerer menstruationen
  • Brændenælde, der er fyldt med jern, vigtig i kroppens bloddannelse
  • Rødkløver, er med til at rense blodet i kroppen.

moontime-tea-fertilitets te

Opdatering: Mine oplevelser med teen er, at den ikke hjalp min cyklus for sig selv, da jeg havde en pause med fertilitetsbehandling, MEN den havde MEGET stor effekt, da jeg drak 2-4 tebreve om dagen, da jeg skulle have fryseæg sat op. Det fryseæg, der i sidste ende resulterede i min datter.

Læs hvordan teen hjalp mig, under indlægget: Aflysningen er aflyst!

Da jeg ikke længere har kunne købe denne te over amazon, og alle andre steder har sindsygt dyre fragtpriser, besluttede jeg mig for at lave min egen pcos-te. Jeg køber bare de samme urter, (samt lakridsrod) i løsvægt over nettet, blander dem sammen og hælder på løse tebreve. Det smager ret godt, hvis jeg selv skal sige.

Progesteroncreme:

Progesteroncreme er normalt noget man forbinder med kvinder i overgangsalderen.  Men det er en overset hjælp til os med PCO, da vi oftest har overvægt af østrogen og er i progesteronmangel.

Denne Progesteron fertilitetsguide forklarer hvordan man kan bruge progesteroncreme til at blive gravid eller få en regelmæssig menstruation.

Jeg har af flere omgange brugt progesteroncreme til at få gang i min menstruation og fået en regelmæssig cyklus.

Ovaria comp./ Hypofysis comp.

Homøopatisk medicin:

Ovaria comp

Hypofysis comp.

En god guide til homøopati i forbindelse med ønske om graviditet findes her: Naturlig hjælp til graviditet, fødsel og spædbørn. Den kommer også nærmere ind på, hvad der i de to præparater og hvordan de virker.

Det anbefales at tage medicinen i mindst 3 måneder, for at medicinen skal have deres fulde effekt i kroppen. Jeg valgte dog at stoppe med dråberne efter godt og vel to måneder. Grunden til det er, at jeg begyndte at pletbløde tidligt i min cyklus. Det varede i 8 dage og forhindrede min ægløsning.

Det kan sagtens have været det, som producenten kalder førstegangsforværring, men jeg brød mig ikke om den effekt, medicinen havde på min krop og havde ikke tænkte mig at vente endnu en måned med kaos i min cyklus.

Vitex/ Agnus Castus/ Chasteberry/Kyskhedtræ:

Ja, kært barn har mange navne. Dette tilskud er nok det mest benyttede indenfor PCOS, fordi der er mange kvinder, der har haft success med at få deres cyklus stabiliseret. Andre kvinder har oplevet at det har lavet fuldstændig rod i deres cyklus, især hvis de havde regelmæssig menstruation i forvejen.

Det siges at kyskhedstræets bær engang blev brugt af munke for at undertrykke deres sexlyst, deraf navnet. Hvorvidt, det er sandt aner jeg ikke, men hold hellere manden/kæresten væk fra disse, for en sikkerheds skyld.

Man anbefaler flere steder at man giver Vitex en periode på 3 – 6 måneder, for at virke optimalt.

Jeg havde selv en periode på ½ år, hvor jeg tog Vitex i kapselform eller som tinktur. Det eneste jeg fik ud af dette, var falske forhåbninger, i form af menstruationslignende smerter fra tid til anden. Hvilket fik mig til at forsætte med dem. Men altså ingen effekt i sidste ende, udover hovedpine med jævne mellemrum.

Jeg har efterfølgende erfaret at det ikke er alle pcos-piger, der bør tage vitex, da det rent faktisk kan forværre ubalancen i vores hormoner, jeg har skrevet lidt over det i dette indlæg:  Boost din fertilitet – de ukendte tips!!

Zoneterapi/Akupunktur:

Jeg har gået hos Lone Simonsen, en behandler med speciale i ufrivillig barnløshed og graviditet. Hun gav mig både akupunktur og zoneterapi. Det var vores mål at få gang i min cyklus. Jeg fik behandlinger hver uge eller hver anden, gennem ca. 4 måneder. Jeg blev meget afslappet/stressede af, både under og efter behandlingerne og kunne flere gang mærke murren i underlivet, som om min menstruation skulle til at starte. Men til trods for både min og Lones ihærdighed og positive tilgang blev det aldrig til mere.

Behandlingerne var også dyre i længden. Jeg fik dog nogle af udgifterne dækket af sygesikringen Danmark. De dækker maks. 600 kr af behandlingerne inden for 12 måneder.

Læs indlæggene jeg har skrevet om mine behandlinger:

“Endnu et kapitel”

Zoneterapi/ Akupunktur

Zoneterapi/Akupunktur del 2

Lakridsrodspulver:

Et tilskud, der anbefales sammen med Silkepæon piller. Kombineret, skulle disse kostskud eftersigende sænke indholdet af mandlig kønshormon i blodet og være med til at stabilisere kvinders cyklus. Linket her henviser til en artikel skrevet af Dr. Wright (Scroll helt ned på siden)

Der findes piller med lakridspulver i, men dem jeg har fundet frem til har været “Deglycyrrhizinated lakrids”, hvilket vil sige at de har fjernet de stoffer i lakridsen, som undersøgelsen basere på. Jeg har istedet købt helt almindelig lakridsrodspulver og blandet det i min te, som jeg har drukket sammen med silkepæon pillerne. Vær forsigtig med mængden, da glycyrrhizin er kædet sammen med forhøjet blodtryk!! Jeg har sjusset mig frem til, at ½ teskefuld er nok. Rør i teen inden du drikker, ellers ender pulvet nede på bunden og du ender med en mundfuld lakridsgrød i sidste tår. (Kan ikke anbefales)

Jeg har ingen forbedring oplevet på min cyklus efter de anbefalede 4 ugers indtag. Mandlig kønshormon kan jeg ikke udtale mig om, da jeg ikke  har fået taget blodprøver før/efter.

Silkepæon piller:

Et tilskud, der anbefales sammen med lakridsrodspulver. Kombineret, skulle disse kostskud eftersigende sænke indholdet af mandlig kønshormon i blodet og være med til at stabilisere kvinders cyklus. Linket her henviser til artikel skrevet af Dr. Wright (Scroll helt ned på siden) Pillerne kan købes på Orientalcare.dk. Jeg har gode erfaringer med at bestille derfra, og de har jævnligt tilbud på deres varer.

Jeg tog mellem 6 og 8 piller i løbet af dagen, sammen med min lakridste (se ovenfor).

Jeg har ingen forbedring oplevet på min cyklus efter de anbefalede 4 ugers indtag. Mandlig kønshormon kan jeg ikke udtale mig om, da jeg ikke har fået taget blodprøver før/efter.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

Min historie om ufrivillig barnløshed, fertilitetsbehandling og om endelig at blive mor